Bajnoki címvédő futsalcsapatunk a Kecskemét ellen aratott 5-0-s győzelmet hazai környezetben a pontvadászat 6. fordulójában. Sikerünket ezúttal is eszményi csapatmunkával kovácsoltuk, kapunkat Alasztics Marcell őrizte, valamint öten rezgették meg a kecskeméti hálót. Az első játékrészben Luiggi Longo és Vatamaniuc-Bartha Dávid, míg a másodikban Dróth Zoltán, Vas Ádám, valamint Fehér Dániel gondoskodott arról, hogy megőrizzük makulátlan bajnoki mérlegünket.

Rangadóval folytatódott a válogatott szünet után bajnoki címvédő futsalosaink számára a honi pontvadászat, hétfő délután az a Kecskemét érkezett Szombathelyre, akit a két, nyár végi felkészülési találkozó alkalmával nem sikerült felülmúlnunk. Vezetőedzőnk, Felipe Conde kisebb sérülés miatt nem számíthatott ezen a párharcon Hajmási Milán és Gyimesi Máté játékára.

Csapatunk százszázalékos mérleggel várhatta az összecsapást, de az alföldiek is jó formában érkeztek hozzánk. A legutóbbi két fordulóban a DEAC, valamint a Magyar Futsal Akadémia ellen nyertek, ráadásul gólt sem kaptak ezeken a találkozókon.

A mérkőzés előtt a csapatok egyperces néma tiszteletadással emlékeztek Kis Jánosra, a honi futsal ikonikus alakjára. Kis János edzői pályáját még a 90-es években kezdte, a Nestlé együttesével pedig a Bajnokok Ligájában is szerepelt. Többszörös magyar bajnok volt, irányította többek között a Gödöllőt, akikkel remekelt a BL-ben hazai pályán. Több nagypályás csapatnál is tartott edzéseket, bemutatva, hogy mennyit tud segíteni a futsal a labdarúgásnak. Így járt Berlinben is a Dárdai Pál vezette Herthánál. Utolsó állomáshelye a Kistarcsa volt, ahol szakmai vezetőként dolgozott.

Derbihez méltó iramban kezdtünk, először Kovács Máté révén veszélyeztettünk, majd a kipattanót Sipos Gergő tűzte kapura, Krajcsi Bence azonban hárítani tudott. A folytatásban aztán a Kecskemét is megérkezett a mérkőzésbe, sőt mi több Alasztics Marcellnek is bravúrokat kellett bemutatnia, hogy továbbra is 0-0 maradjon az eredményjelző táblán.

Érezhető volt, hogy remekül felkészültek egymásból a csapatok, mindkét fél kereste a fogást a másikon, hogy hogyan is lehetne feltörni azt a bizonyos reteszt, ez azonban finoman fogalmazva sem ígérkezett könnyű feladatnak. A játékrész derekához érve aztán brazil légiósunk, Luiggi Longo lépett elő főszereplővé: első kísérlete még nem talált utat a kapuba, nem sokkal később azonban remekül váltott ritmust a jobb oldalon, majd egy hajszálpontos lövéssel megszerezte a vezetést csapatunknak (1-0).

A gól még a korábbinál is nagyobb lendületet adott a fiúknak, olyannyira, hogy egy minutummal később Dróth Zoltán szenzációs átadása után Vatamaniuc-Bartha Dávid szépségdíjas találatával már 2-0 volt az állás. Csapatkapitányunk másodpercekkel később egy zseniális mozdulatsor után újabb asszisztot oszthatott volna ki, Szalmás Zoltán közeli lövését azonban védte Krajcsi.

A kecskemétiek időt kértek, majd egy távoli, életerős lövéssel jelezték, hogy szeretnének hozzászólni a történésekhez, Alasztics Marcell eszén azonban nem lehetett túljárni. Minden egyes labdáért nagy csata zajlott, ebben pedig bizony benne voltak a faultok is, szűk öt minutummal a játékrész vége előtt 5-3 volt a szabálytalanságok aránya.

Fél perccel később a vendégek neve mellé felkerült a negyedik is, majd Felipe Conde mester az időkérés mellett döntött. A szünetig hátralévő időben már egyik csapat sem égett olyan magas hőfokon, inkább csak csordogált a mérkőzés, így aztán 2-0-ról következhetett a második felvonás.

Ez Vas Ádám helyzetével indult, válaszul Tomic tornáztatta meg Alasztics Marcellt, az első etaphoz hasonlóan ezúttal is bátran nyitottak a csapatok. A félidő addigi legnagyobb helyzete Luiggi Longo passza után Kovács Máté nevéhez fűződött, 4-es számú játékosunk közvetlen közelről már nem igazán tudta a kapu felé irányítani a labdát.

Mindkét részről őszinte, nyílt sisakos játékot láthattak a kilátogatók, a gólveszély viszont ebben a periódusban is a mi játékunkban volt benne inkább. Agresszív, magas letámadásunk egyáltalán nem ízlett a kecskemétieknek, akik így nem is igazán tudták megtartani, vagy éppen saját kapujuk elől kihozni a labdát. Sokat tettünk a harmadik találatunkért, távolról is bátran próbálkoztunk, majd a 28. percben egy Szalmás-Dróth kooperáció után utóbbi Zoltánunk iratkozhatott fel a gólszerzők közé, amivel már 3-0-ra vezettünk.

A mérkőzés ezen szakaszában már egyre inkább érezhető volt, hogy a vendégekben nincs meg az a plusz, az az átütő erő, amire szükség lett volna ahhoz, hogy vissza tudjanak kapaszkodni a mérkőzésbe. Bő hét perccel a találkozó vége előtt Koós Károly időt kért, majd öt a négy elleni játékra váltott a Kecskemét, ekkor már nem volt veszítenivalója. Dróth Zoltán révén közel jártunk hozzá, hogy megbüntessük ezt a formációt, mindeközben pedig most is sok volt a szabálytalanság, az alföldiek ezúttal is ötnél jártak már. Okosan, taktikusan játszottunk, ennek pedig az lett az eredménye, hogy Koós Károly együttese hatodik faultját is elkövette, kisbüntetővel nyithattuk tovább azt a bizonyos ollót. A labda mögé Vas Ádám állt, biztos lábbal értékesítette a tízméterest, 4-0 volt a találkozó állása.

A hajrában szinte teljesen bedaráltuk riválisunkat, a 40. percben Fehér Dániel is beköszönt, ifjú titánunk pedig be is állította a találkozó 5-0-s végeredményét. A mieink végig kézben tartották a mérkőzést, gólveszélyesen, sokszor látványosan is játszottak, hatodik mérkőzésükön pedig a hatodik győzelmüket szerezték a bajnokságban.

Csapatunk legközelebb szeptember 29-én, pénteken lép pályára, méghozzá 18 órakor a Nyíregyháza otthonában.

Felipe Conde vezetőedző: „Összességében úgy gondolom, hogy egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. A találkozó eleje kiegyenlítettebb volt, utána viszont sikerült átvennünk a játék irányítását. A szünetben még átbeszéltük, hogy min tudnánk javítani, és persze könnyebb volt úgy elkezdeni a második félidőt, hogy kétgólos előnyre tettünk szert, de nagyon jó etapot produkáltunk. Remek csapat volt az ellenfelünk, egy olyan együttes, amely a címért harcol. Nagyon boldog vagyok, mert mérkőzésről mérkőzésre jobbak vagyunk, ami rendkívül jót tesz az egész csapatnak. Ez nagyon fontos az előttünk álló bajnoki, valamint a Bajnokok Ligája-mérkőzések szempontjából is”

FÉRFI FUTSAL NB I. 6. FORDULÓ

HALADÁS VSE - SG KECSKEMÉT FUTSAL 5-0 (2-0)

Haladás: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Dróth Zoltán, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Vas Ádám, Rutai Balázs

Edző: Felipe Conde

Kecskemét: Krajcsi Bence - Bencsik Roland, Nemanja Milosavljevic, Pál Patrik, Aleksandar Tomic, Rigó László, Hajnal Norbert, Bíró Attila, Kajtár Mátyás, Suscsák Máté, Haász Benjámin, Fekete Márk, Szabó János

Edző: Koós Károly

Gólszerzők: Luiggi Longo (11’), Vatamaniuc-Bartha Dávid (12’), Dróth Zoltán (28’), Vas Ádám (38’), Fehér Dániel (40’)

Sárga lapok: Vas Ádám (12’), Rutai Balázs (27’), Kovács Máté (27’), ill. Bíró Attila (25’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 39
2. Futsal Veszprém 29
3. MVFC Berettyóújfalu 27
4. A Studio Nyíregyháza 26
5. SG Kecskeméti Futsal 26
6. DEAC 20
7. Nyírbátori SC 19
8. Aramis SE 17
9. Újpest FC-220VOLT 17
10. Maglódi TC 11
11. PTE-PEAC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 4
Go to top