Élvonalbeli futsalcsapatunk első helyét már bebiztosította a felső-házi rájátszásban, az utolsó játéknapon pedig 3–3-as döntetlent játszott a DEAC együttesével. Találatainkat Henrique Diniz, Dróth Zoltán és Sipos Gergő jegyezte a Haladás Sportcsarnokban.

A felső-házi rájátszás utolsó ütközete várt a bajnoki finálé pályaelőnyét már megnyert együttesünkre, mely a DEAC ellen zárta a pontvadászat ezen szakaszát a Haladás Sportcsarnokban. A mérkőzésre ettől függetlenül bőven volt célunk a győzelmen kívül is: hosszú ideje tartó hazai veretlenségünket megőrizni, valamint a hétvégi Magyar Kupa Final 4-ra tekintettel játékperceket és pihenőket biztosítani. A sárga lapok miatt eltiltás miatt ezúttal nem tudott a padon helyet foglalni mesterünk, Felipe Conde; akit Pálmay Tamás szakágvezetőnk helyettesített.

Csapatkapitányunk, Dróth Zoltán lökete vezette fel a történéseket, szokásunkhoz híven már a mérkőzés elején igyekeztünk magunkhoz ragadni a kezdeményezést. Nyerges Andrásnak bőven akadt dolga, folyamatosan gondoskodtunk róla, hogy ne unatkozhasson.

Domináltuk, irányítottuk a találkozót, majd a 6. percben jött a hidegzuhany: Siska Gergő lőtte ki nagyon pontosan a kapu jobb alsó sarkát, így aztán a debreceniek kerültek előnybe (0-1).

A gólt követően nem sokkal Dróth Zoltán lövése még elkerülte a kaput, de kisvártatva Henrique Diniz egy visszagurítás után a 8. minutumban megtörte a jeget, és immáron 1-1 állt az eredményjelző táblán.

Egy nagyon hasonló szituáció végén Vatamaniuc-Bartha Dávid lőhetett, ez a helyzet kimaradt, és Luiggi Longo egy az egy elleni akciói azonban továbbra is életveszélyesek voltak riválisunkra nézve. Az egyenlítés nagy lendületet adott a mieinknek, Vatamaniuc-Bartha Dávid és Henrique Diniz ziccerét Nyerges-kapus védte, Dróth Zoltán ziccerénél azonban már ő is tehetetlennek bizonyult (2-1).

A folytatásban kissé elmaradoztak az igazán komoly sanszok, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. Ez a vendégek időkérése után aztán megváltozott, megélénkült a találkozó és mindkét együttes villámgyors átmenetekkel rukkolt elő. A debreceniek egyenlíthettek volna, mi tovább nyithattuk volna az ollót, ám mivel ezek közül egyik sem valósult meg, 2–1-ről vehette kezdetét a második felvonás.

A térfélcsere után is az történt a pályán, amit mi szerettünk volna: birtokoltuk, lábról lábra járattuk a labdát, majd Luiggi Longo bombaerős löketénél kellett nagyot védenie a vendégek kapusának. Kisvártatva ismét brazil légiósunk próbálkozott, remek iramot diktáltak a felek. Pontosan tudtuk, hogy egygólos előnyünk nem feltétlenül életbiztosítás, így aztán minden követ megmozgattunk, hogy betaláljunk. Ehhez egy villámgyors kontra végén Vas Ádám járt a legközelebb, aki egy jobb oldali centerezés után becsúszva szerezhetett volna gólt, majd egy igencsak kecsegtető szabadrúgás után Dróth Zoltán – Hajmási Milán – Dróth Zoltán sorrendben adtunk le veszélyes lövéseket, ám ezt a szituációt is átvészelték a cívisvárosiak.

Sipos Gergő próbálkozása az oldalhálóban kötött ki, nagyon érett a harmadik gólunk, miközben óriási küzdelem és csata zajlott a pályán. Ami hazai oldalon kimaradt, az a 34. percben a vendégeknél bement, Vass Ottó találatával a végjátékhoz érkezve egyenlíteni tudott a debreceni gárda (2-2). A szezon során már több ízben is bebizonyítottuk, hogy ezek a helyzetek sem zökkentenek ki bennünket, szimpatizánsaink legnagyobb örömére pedig most is így tettünk: a 36. minutumban egy rendkívül önzetlen átadás után Sipos Gergő lőtt a kapu közepébe, 3–2-nél ismét mi voltunk lépéselőnyben.

Rögtön jött is a hajdúságiak időkérése, akik ezzel együtt öt a négy elleni játékra is váltottak. Ennek nem sokkal később meg is lett az eredménye, ezúttal Tóth Attila volt az, aki döntetlenre módosította az eredményt (3-3). A bekapott gól után aztán mi is időt kértünk, majd vészkapus szerkezetre álltunk át, a hátralévő bő két perc azonban kevésnek bizonyult ahhoz, hogy újra vezetést szerezzünk és eldöntsük a mérkőzést. Az összecsapás így tehát 3-3-as döntetlennel, pontosztozkodással zárult.

A felső-házi rájátszás ezzel véget ért, a bajnoki döntőben az SG Kecskemét Futsal csapata lesz ellenfelünk.

Hétvégén a Magyar Kupa négyes döntőjében vár ránk kőkemény feladat: a budapesti rendezésű Final Four-on május 11-én, szombaton 15 óra 30 perces kezdettel a Berettyóújfalu csapatával küzdünk meg a fináléba jutásért.

Felipe Conde vezetőedző: „Egy remek csapat ellen játszottunk, voltak olyan periódusok, amikor kontrollálni tudtuk a találkozót és helyzeteket alakítottunk ki, de ellenfelünkről is elmondható ugyanez. Összességében szerintem jó meccs volt, hazai környezetben természetesen mindig nyerni szeretnénk, de ma volt lehetőségünk aszerint komponiálni a játékperceket, amit a sárga lapok megkívántak és a fiataljaink is lehetőséget kaptak”

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 10. FORDULÓ

HALADÁS VSE – DEAC 3-3 (2-1)

Haladás VSE: Homlok Levente - Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Hadházi Sándor, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Körmendy Gábor, Fehér Dániel, Vas Ádám

Vezetőedző: Felipe Conde

DEAC: Nyerges András - Faragó Lajos, Vass Ottó, Magyar László, Győri Balázs, Faragó Ádám, Harmati Tamás, Nagy Bence, Siska Gergő, Varga Zoltán, Thiago, Tóth Attila

Vezetőedző: Tihanyi Csaba

Gólszerzők: Henrique Diniz (8’), Dróth Zoltán (14’), Sipos Gergő (36’), ill. Siska Gergő (6’), Vass Ottó (34’), Tóth Attila (38’)

Sárga lap: Dróth Zoltán (35’), ill. Faragó Lajos (24’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Bajnoki döntősorozat

Pos Team W
1. SG Kecskeméti Futsal 1
2. Haladás VSE 0

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 10 +23 28
2. SG Kecskeméti Futsal 10 +4 26
3. MVFC Berettyóújfalu 10 +20 24
4. A Studio Nyíregyháza 10 -11 13
5. DEAC 10 -14 9
6. Futsal Veszprém 10 -22 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top